Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Το Ιάσιο Θεραπευτήριο-Γενική Κλινική Καλλιθέας διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Γενικής Χειρουργικής, το οποίο διαθέτει (3) τρεις άρτια εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες και είναι στελεχωμένο με έμπειρο, εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το οξύ (επείγον) χειρουργικό περιστατικό όσο και το χρόνιο (ψυχρό) περιστατικό, παθήσεων που χρήζουν χειρουργικής προσπέλασης και αφορούν την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.
Πρόκειται για επεμβάσεις που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής, τόσο στο εξωτερικό ιατρείο, όσο και στο χειρουργείο.
Στόχος μας είναι η παροχή αξιόπιστων, υψηλού επιπέδου διαγνωστικών αλλά και θεραπευτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τις σύγχρονες απόψεις, αλλά και τις κλασσικές αρχές της ιατρικής επιστήμης.

Ειδικότερα, αντικείμενο της Χειρουργικής κλινικής αποτελούν:

Οι παθήσεις των ενδοκοιλιακών οργάνων
• Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση.
• Βιοψίες ενδοκοιλιακών οργάνων.
• Λύση ενδοκοιλιακών συμφύσεων.
• Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων- Σπληνός , ανώτερου και κατώτερου γαστρεντερικού σωλήνα,( Στομάχου – Λεπτού και Παχέος εντέρου - Πρωκτού )
(Γαστρεκτομή ,Αφαίρεση όγκων λεπτού εντέρου ,Σπληνεκτομή ,Σκωληκοειδεκτομή ,Χολοκυστεκτομή ,Κολεκτομή ,Αιμορροιδεκτομή ,Περιεδρικά αποστήματα και συρίγγια).
• Αντιμετώπιση οξείας κοιλίας (ειλεός ,ενδοκοιλιακά αποστήματα και φλεγμονές-Περιτονίτιδα)

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αυτών ,η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται Λαπαροσκοπικά.

Χειρουργική ενδοκρινών αδένων 

Ελάχιστα επεμβατική Θυρεοειδεκτομή
Παραθυρεοειδεκτομή με τοπική αναισθησία
Λεμφαδενικός καθαρισμός τραχήλου

Χειρουργική του Μαστού

Ογκεκτομές,Τεταρτεκτομές και Ολικές Μαστεκτομές ,(με ή χωρίς λεμφαδενικό καθαρισμό ) με διεγχειρητική χρήση της διεθνώς καταξιωμένης μεθόδου του «φρουρού λεμφαδένα» και στενή συνεργασία με εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς ,ώστε να ξεκινά άμεσα η πλαστική αποκατάσταση του μαστού.

Χειρουργική θεραπεία των κηλών των κοιλιακών τοιχωμάτων

(Ομφαλοκήλη ,Βουβωνοκήλη ,Μηροκήλη ,Μετεγχειρητική κήλη) ,με χρήση πλεγμάτων τελευταίας τεχνολογίας.

 Τέλος, καθημερινά εκτελούνται μικροεπεμβάσεις,όπως:

Εκτομή σπίλων και άλλων ογκιδίων δέρματος και υποδορίου (λιπώματα κλπ) με άριστα αισθητικά αποτελέσματα.
Εκτομή κύστης κόκκυγος.
Αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων αγγειακής προσπέλασης νεφροπαθών για αιμοκάθαρση (φίστουλα, μόσχευμα, σύνδρομο υποκλοπής, ανευρύσματα κ.ά.).
Εμφύτευση Hickman και άλλων συσκευών για μακρόχρονη ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων.
Αντιμετώπιση προβλημάτων «διαβητικού ποδός» και κατακλίσεων.

Ο άρτιος και υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμός του χειρουργείου καθώς και το από κάθε άποψη επαγγελματικά άψογο νοσηλευτικό προσωπικό συμβάλλουν στην εκτέλεση των επεμβάσεων κατά τρόπο που συνεπάγεται ομαλή και σύντομη μετεγχειρητική πορεία και άριστο τελικό αποτέλεσμα.

Τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος παράλληλα με τα άρτια εξοπλισμένα κεντρικά εργαστήρια, συμβάλλουν στην ασφαλέστερη και εγκυρότερη διάγνωση των ανωτέρω παθήσεων.
Την όλη υποστήριξη του χειρουργικού - και όχι μόνο - ασθενούς συμπληρώνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παρέχοντας αδιαλείπτως το ύψιστο δυνατό επίπεδο παρακολούθησης και φροντίδας των ζωτικών λειτουργιών όλων όσων η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Όμιλος

Το Ιάσιο Θεραπευτήριο είναι μέλος του ομίλου:

Επικοινωνία

Διεύθυνση : ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΟΥ 38, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τηλέφωνα : 210-9585236, 210-9518025, 210-9560377
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παροχές

- Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
- Εξωτερικά Ιατρεία  
- Τομογράφος, Υπέρηχοι-Triplex καρδιάς 
- Διαγνωστικά εργαστήρια 
- Γενική Χειρουργική
- Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης 
- Ακτινοδιαγνωστικό - Αξονικός Τομογράφος 

Πιστοποιήσεις